اشتراک گذاری

چرا بدنه کیس کامپیوتر برق دارد؟

برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر، یکی از حالت های عجیبی است که بسیاری از کاربران با آن مواجه می شوند. در این شرایط وقتی بدنه دستگاه را لمس می کنید، به صورت واضح برق آن را احساس می کنید. این مسئله در نگاه اول خطرناک نیست؛ اما اگر ادامه پیدا کند، ممکن است خطراتی برای شما داشته باشد و نیز موجب آسیب دیدگی قطعات شود. اما با شناختن دلایل بروز این مشکل، می توانید مسئله را برطرف کرده و از خطرات آن جلوگیری نمایید.

در ادامه دلایل برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر را بررسی می کنیم. همچنین راهکارهای حل این مشکل را نیز به شما آموزش می دهیم تا بتوانید ضمن برطرف کردن آن، با خیال راحت از دستگاه استفاده کنید. چنانچه نیاز به خدمات تخصصی تر در این زمینه داشتید، با نمایندگی تعمیرات کامپیوتر لنوو در مرکز سخت افزار ایران تماس بگیرید تا کارشناسان تعمیرات کامپیوتر، تخصصی ترین مشاوره ها و خدمات را به شما ارائه دهند.

برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر

دلایل برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر

عوامل متعددی ممکن است باعث ایجاد برق در بدنه کامپیوتر شوند. به عنوان مثال اگر قطعات داخل کیس شل شده باشند، ممکن است برق در بدنه دستگاه حس کنید. همچنین گاهی اتصالی در قطعات کیس ایجاد می شود و به همین دلیل برق گرفتگی خفیفی در بدنه احساس خواهید کرد. خرابی پریز، آلودگی فضای داخلی کیس، اتصال سیم حامل به بدنه و خرابی پاور، دیگر دلایل برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر هستند. در ادامه روش های حل این مشکل را نیز به شما آموزش می دهیم.

راهکارهای حل مشکل برق گرفتگی بدنه کیس کامپیوتر

بررسی و تعمیر پریز برق

در صورت برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر، حتما به عنوان اولین اقدام، سیستم را از برق کشیده و پریز را با دقت چک کنید. خصوصا در مواردی که از یک سه راهی یا یک محافظ استفاده می شود، خرابی های احتمالی آنها می تواند موجب برق گرفتگی بدنه دستگاه شود.

برای اطمینان از این مسئله، بد نیست که دوشاخه سیستم را به یک پریز یا محافظ دیگر وصل کنید. اگر برق بدنه کیس از بین رفت، یعنی مشکل از پریز بوده و باید آن را تعمیر یا تعویض کنید. البته برای این کار حتما از یک متخصص کمک بگیرید تا خطری شما را تهدید نکند.

تمیز کردن فضای داخل کیس

معمولا پس از استفاده طولانی مدت از سیستم، گرد و خاک و پرز زیادی داخل کیس جمع می شود که این مسئله می تواند موجب برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر شود. این گرد و غبار و کثیفی ها با مانعی که بین فلز اتصال به زمین و بدنه دستگاه ایجاد می کنند، از خارج شدن جریان الکتریسیته از درون سیستم جلوگیری می کنند و به دنبال این وضعیت، بدنه برق دار می شود. بنابراین گاهی با تمیز کردن داخل کیس، می توان مشکل برق بدنه را برطرف کرد.

جدا کردن سیم اتصال

یکی دیگر از دلایل برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر، اتصال سیم حامل جریان به بدنه کیس است. یک سر این سیم باید به زمین وصل شود تا جریانات اضافی تخلیه شده و موجب ایجاد اتصالی در کیس نشوند. از طرفی اگر سیم ها و کابل های داخل کیس به بدنه برخورد داشته باشند، احتمال ایجاد جرقه های خفیف در بخش بیرونی کیس افزایش پیدا می کند. بنابراین بد نیست سیستم را خاموش کرده و از برق بکشید. سپس درب کیس را باز کرده و مطمئن شوید که سیم حامل جریان و اتصالات داخل کیس، با بدنه تماس ندارند.

تعمیر یا تعویض پاور کامپیوتر

در برخی از موارد با تعمیر یا تعویض پاور کامپیوتر، می توان مشکل برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر را برطرف کرد. پاور تامین کننده برق دستگاه است و اگر آسیب دیده یا از کار بیفتد، موجب بروز مشکلات متعددی در عملکرد سیستم می شود که یکی از آنها ایجاد برق در بدنه کیس کامپیوتر است. در چنین شرایطی تعمیرکاران یک پاور دیگر در کیس نصب کرده و آن را تست می کنند. اگر بدنه با پاور دوم برق نداشت، پاور قبلی تعمیر شده و یا با نمونه جدید، جایگزین می شود.

آیا برق دار بودن بدنه کامپیوتر خطرناک است؟

برق داشتن بدنه کیس کامپیوتر، در حالت کلی مسئله خطرسازی نیست. به این دلیل که میزان ولتاژ ایجاد شده بسیار خفیف بوده و به اندازه ای نیست که برای کاربران خطر داشته باشد. با این حال این میزان ولتاژ و برق دار بودن بدنه می تواند برای خود سیستم مشکل ساز شود. اگر مشکل به موقع حل نشده و برق برای مدت طولانی در بدنه بماند، به مرور زمان روی سایر قطعات حساس سیستم از جمله مادربرد، هارد، گرافیک، رم و … اثر منفی گذاشته و موجب خرابی آنها می شود. خصوصا در مواردی که برق ایجاد شده در بدنه کیس ناشی از خرابی پاور باشد، باید مسئله را جدی گرفته و هرچه زودتر آن را برطرف نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.