جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

Sleep،Hibernate ،shutdown و restart در ویندوز چه فرقی دارند؟

کامپیوتر های ویندوزی به یک روش خاموش نمی شوند. تفاوت‌ بین حالت Sleep ،Hibernate ،shutdown و restart در ویندوز ، تعیین می کند که کدام یک از روش های زیر برای خاموش کردن کامپیوتر شما مناسب است. برخی به دلایل مختلف کامپیوتر خود را همواره روشن نگه می دارند و برخی برعکس.  در ادامه به بررسی فرق بین حالاتSleep ،Hibernate ،shut down و restart در ویندوز می پردازیم و توضیح می دهیم که در هر روش چه اتفاقی برای کامپیوتر ویندوزی شما می افتد. همچنین با بیان تفاوت‌ بین حالات Sleep ،Hibernate ،shutdown و restart در ویندوز، بهترین روش برای خاموش کردن کامپیوتر را توضیح می دهیم.

تفاوت‌ بین حالتSleep ،Hibernate ،shut down و restart در ویندوز

تفاوت‌ بین حالتSleep ،Hibernate ،shutdown و restart در ویندوز

تصمیم برای خاموش کردن و یا روشن نگه داشتن کامپیوتر متناسب با نوع کاربری شما متفاوت خواهد بود. انتخاب بین یکی از این حالت ها برای کاربری دائمی عاقلانه نیست و ممکن است در شرایط مختلف مجبور به استفاده از هر یک از این روش ها شوید. برای مثال Hibernate کامپیوتر برای همیشه می تواند به طول عمر هارد و برخی دیگر از قطعات، آسیب برساند. پس بهتر با درک تفاوت‌ بین حالات Sleep ،Hibernate ،shut down و restart در ویندوز، ار روش درست برای موقعیت درست استفاده کنید.

حالت Sleep در توضیح تفاوت‌ بین حالتSleep ،Hibernate ،shut down و restart در ویندوز

در اولین قدم از توضیح تفاوت‌ Sleep، کامپیوتر وارد یک حالت حداقل استفاده نیرو وارد می شود. وضعیت سیستم در حافظه (رم) ثبت شده و دیگر اجزای سیستم مانند کارت گرافیک و یا پردازنده از کار می افتند. با روشن شدن مجدد دستگاه، این وضعیت به سرعت بارگذاری شده و دیگر نیازی به بوت دستگاه نیست. اگر اسناد مهمی دارید که ذخیره نکرده اید و یا اگر برای مدت طولانی کامپیوترم را رها خواهید کرد، توصیه می کنیم از حالت Sleep استفاده نکنید. زیرا احتمال بروز خطا و یا راه اندازی ناقص کامپیوتر و از دست رفتن پروژه نیمه کاره با قطع برق وجود دارد. زیرا اطلاعات تا زمانی در رم باقی می مانند که برق به دستگاه متصل باشد.  اما اگر برای مدتی کوتاه و یا به دفعات قصد رها کردن کامپیوتر را دارید، این گزینه می تواند زمان زیادی را برای شما ذخیره کند

حالت Hibernate

در این روش، وضعیت نهایی سیستم شما قبل از عمل Hibernate ، در قالب یک Image در هارد دیسک ذخیره شده و برق دستگاه کاملاً قطع می شود. با روشن شدن کامپیوتر، Image در فرایند راه اندازی بارگذاری می شود و سیستم درست در همان حالتی که خاموش کرده اید و با تمامی نرم افزارهای باز زمان خاموش کردن دستگاه لود می شود. فرض کنید که در پروژه ای برای مدل سازی از فایل های حجیمی استفاده کرده اید و ذخیره پروژه یا رندر آن زمان زیادی نیاز دارد و هم اکنون مجبور به ترک محل کار خود هستید.

رها کردن کامپیوتر در وضعیت Sleep ریسک از دست دادن اطلاعات را به همراه دارد، پس با استفاده از روش Hibernate می توانید در روز بعد از مرحله ای که کار خود را رها کردید به ادامه پروژه بپردازید. البته اکرار زیاد حالت هایبرنیت فشار زیادی را به دستگاه شما وارد می کند بهتر است به غیر مواقع ضروری از این روش استفاده نکنید. همانطور که ملاحظه کردید درک تفاوت‌ بین حالات Sleep ،Hibernate ،shut down و restart در ویندوز، کمک زیادی به انتخاب حالت درست می کند.

فعالسازی حالت hibernate‌ در ویندوز

برای فعال کردن حالت Hibernate در ویندوز باید وارد کنترل پنل شوید. سپس در گزینه های نوع power که مربوط به شیوه های خاموش کردن سیستم است، hibernate را انتخاب کنید. تمام مراحل در ویدئوی زیر قرار دارد. 

حالت  Restart

در آخرین مورد، برای درک تفاوت‌ بین حالت Sleep ،Hibernate ،shut down و restart در ویندوز، به سراغ Restart می رویم. در حالت ریستارت همانند آنچه در Shutdown، تمام فرایندها و عملیات های فعال ویندوز در کنار هسته مرکزی آن، بسته می شوند، با این تفاوت که دستگاه بعد از خاموش شدن دوباره روشن می شود و عملاً فرصت تخلیه کامل شارژ قطعاتی همچون خازنها در مدار بوجود نمی آید. اما بعد از روشن شدن مجدد، بوت کامل از سر گرفته می شود و دستگاه در کل مجدداً بوت می شود. این روش برای اعمال تغییرات بروزرسانی های سیستم عامل حیاتی است.

بیشتر بخوانید: نصب ویندوز 10

کدام حالت انتخاب بهتری است؟

همانطور که توضیح داده شد، با در نظر گرفتن تفاوت‌ بین حالت Sleep ،Hibernate ،shutdown و restart در ویندوز، هر یک از این موارد به عنوان تنها گزینه ایده آل قابل استفاده نیست و مکاربر می بایست متناسب با شرایط خود یکی از این روش ها را انتخاب کند . اما یک مسئله قطعی است. روشن نگه داشتن کامپیوتر و یا حفظ جریان برق در مدار، وقتی به آن نیازی ندارید، برای کامپیوتر شما مضر است.

اگر می خواهید برای بازه های زمانی کوتاه کامپیوتر را رها کنید و پروژه حساس که نیاز به ذخیره ندارد در حال انجام است، Sleep گزینه مناسب شماست. اما توصیه  می شود در پایان روز کاری کامپیوتر خود را خاموش کنید. اگر پروژه نیمه تمامی دارید که ذخیره آن زمان براست و شما زمان کافی ندارید، Hibernate انتخاب شما خواهد بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.