جستجو کردن
Close this search box.
اشتراک گذاری

آشنایی با بایوس آل این وان لنوو و تنظیمات آن

برای اینکه بتوانید از آل این وان یا هر سیستم کامپیوتری دیگری استفاده کنید، باید سیستم عامل دستگاه موردنظر شما بعد از روشن شدن، بوت شود. کار بوت شدن سیستم عامل آل این وان را بایوس انجام می‌ دهد. اما بایوس چیست و چه امکاناتی را در اختیار کاربر قرار می دهد؟ اگر دوست دارید با بایوس آل این وان لنوو و تنظیمات آن آشنا شوید، ادامه این مطلب را از دست ندهید؛ چراکه تصمیم داریم ضمن معرفی بایوس و مهم ترین تنظیمات آن نحوه تغییر تنظیمات بایوس را نیز به شما آموزش دهیم.

بایوس چیست؟

پس از روشن کردن کامپیوتر، این بایوس است که وارد عمل شده و شروع به کار می‌کند. وظیفه بایوس آل این وان این است که قطعات سخت‌افزار را شناسایی کرده و آن ها را راه‌اندازی کند و درنهایت برای بوت کردن سیستم عامل اقدام کند. درواقع بایوس نوعی فریمور است که روی تراشه‌ای با قابلیت جایگزین کردن، ذخیره شده است. منظور از فریموری نرم‌افزاری است که مثل نرم‌افزارهای عادی، حجیم و گرافیکی نیست بلکه نرم‌افزاری بسیار ساده ولیکن سطح پایین است. زمانی که سیستم را روشن می‌کنید، اولین نرم‌افزاری که مشغول به کار می‌شود، BIOS  است.

بایوس دارای تنظیماتی است که در حافظه‌ای به اسم CMOS  ذخیره می‌شوند. توجه داشته باشید که اگر تنظیمات بایوس بهم بریزد یا به اشتباه تغییراتی را بر روی آن‌ ها اعمال کنید، این احتمال وجود دارد که سیستم عامل بوت نشود و حتی سخت‌افزار دستگاه در اثر داغ شدن، آسیب ببیند.

بایوس آل این وان

چگونه می‌توان تنظیمات بایوس آل این وان را تغییر داد؟

همانطور که اشاره کردیم فریمور بایوس بر روی تراشه‌ای ذخیره شده است که آن تراشه بر روی مادربرد لحیم شده است. اصطلاحاً به تراشه‌ای که میزبان بایوس است، ROM می‌گویند که یک حافظه فقط خواندنی است؛ به همین دلیل می‌توان یکسری تنظیمات جزئی مانند: تنظیمات بوت کردن، ساعت و تاریخ را بر روی آن تغییر داد اما اگر بخواهیم تنظیمات تخصصی بر روی بایوس اعمال کنیم باید آن را آپدیت کنیم.

چه زمانی باید بایوس را آپدیت کرد؟

آپدیت کردن بایوس زمانی به کارتان می آید که یک ویندوز جدید نصب کرده اید و تنظیمات بوت شدن ویندوز یا سایر تنظیمات آن بهم ریخته است. از طرفی زمانی که با صفحه آبی مرگ ویندوز نیز مواجه می شوید که دلیل اصلی آن ارتقاء یکی از قطعات سخت افزاری لپ تاپ مانند: رم و کارت گرافیک است نیز می توانید با آپدیت کردن بایوس از شر صفحه آبی مرگ ویندوز خلاص شوید. سایر مشکلاتی که درصورت بروز آن‌ها باید به آپدیت کردن بایوس آل این وان لنو تن دهید شامل: گیر کردن لپ تاپ بر روی صفحه اول بوت، عدم شناسایی برخی ورودی/خروجی‌ها مانند USB، از کار افتادن تاچ پد لپ تاپ، خاموش شدن ناگهانی لپ تاپ، نمایش ارور پیدا کردن هارد هنگام بوت شدن لپ تاپ و … می‌باشند.

نحوه ورود به بایوس آل این وان لنوو

در لپ تاپ ‌ها و آل این وان هایی از برندهای دیگر باید کلید هایی مثل f2 یا del یا ESC را نگه دارید و به تنظیمات بایوس بروید. اما در لپ تاپ ها و آل این وان های لنوو هر چقدر از کلید ESC تا F12 استفاده کنید هیچ اتفاقی نمی افتد . با این وجود بهترین راه برای وارد شدن به تنظیمات بایوس آل این وان لنوو این است که کلید fn را نگه دارید و سپس کلید f12 یا f2 را بزنید. در این صورت به راحتی می توانید وارد تنظیمات بایوس این دستگاه شوید.

معرفی مهم‌ترین امکانات و تنظیمات بایوس آل این وان

Boot Sector Protection :

فعال(Enable) یا غیرفعال (Disable) بودن سیستم حفاظت از خرابی و دستکاری غیرمجاز بایوس توسط ویروس و یا اتفاقات ناخواسته


Full Screen Logo Screen :

نمایش یا عدم نمایش لوگوی شرکت سازنده مادِربورد در ابتدای روشن شدن سیستم


Quick Booting :

با قرار دادن این گزینه در حالت فعال (Enable) ، سیستم پس از گذشت 10 ثانیه از چک کردن تنظیمات، شروع به بالا آمدن میکند.


Boot Up Num-Lock LED :

مشخص کردن وضعیت پیش فرض چراغ دکمه های (Numbers Keys)


Boot Sequence

با ورود به این بخش می توانید اولویت مراجعه سیستم برای بالا آمدن را به دستگاه دلخواه بدهید.


Hard Disk Boot Priority :

تنظیم اولویت بین هارد دیسک ها برای بالا آمدن (اینکه سیستم عامل با کمک کدام هارد بالا بیاید)


First(1st) Boot Device :

تنظیم اولین دستگاهی که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرد.


Second(2nd) Boot Device :

تنظیم دومین دستگاهی که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرد ( به دستگاه دوم تنها زمانی مراجعه می شود که دستگاه اول نتوانسته سیستم را بوت کند)


Third(3rd) Boot Device :

تنظیم سومین دستگاهی که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرد ( به دستگاه سوم تنها زمانی مراجعه می شود که دستگاه دوم نتوانسته سیستم را بوت کند)


Other Boot Device

تنظیم دیگر دستگاهها که توسط سیستم برای بوت شدن مورد استفاده قرار میگیرند.