حتما هنگام خرید لپ تاپ، به عبارت های core i3، core i5 و core i7 در مقابل نام پردازنده دقت کرده اید. این کلمه ها چه معنایی دارند؟ تفاوت آنها در چیست؟ آیا افزایش عدد، به معنی افزایش قدرت و سرعت پردازنده است؟ این عدد روی قیمت لپ تاپ تاثیرگذار است؟ بله! مطمئمنا متوجه شدید که لپ تاپ هایی با پردازنده core i7 گران تر از مدل های 5 و 3 هستند. در این مقاله، به بررسی تفاوت core i3 با core i5 و core i7 در پردازنده های اینتل می پردازیم. بنابراین شما در پایان مطلب می دانید که وجود این اعداد در مقابل نام پردازنده به چه معنی است. آشنایی با تفاوت core i3 با core i5 و core i7 به شما کمک می کند که متناسب با نیاز و سطح کاری خود، بهترین مدل لپ تاپ را خریداری کنید.
مهم ترین تفاوت core i3 با core i5 و core i7
قدرت پردازنده های اینتل با عبارت core i و عدد مقابل آنها نشان داده می شود. بنابراین می توان گفت که هرچه عدد بیشتر باشد، قدرت عملکردی cpu هم بیشتر است. تفاوت دیگر core i3 با core i5 و core i7 در پردازنده های اینتل، مربوط به قیمت آنهاست. سی پی یوهای Core i3 ارزان تر هستند و در مقابل، core i7 ها قوی تر و گران تر هستند. اگر دنبال یک لپ تاپ برای انجام دادن پردازش های چند کاره و حتی کارهای گرافیکی هستید، پردازندههای Core i5به خوبی به شما پاسخ می دهند. پردازندههای Core i7 اما قدرت بسیاری بالایی داشته و برای اجرای بازی ها و برنامه های حرفه ای مناسب هستند.
مقایسه تعداد هسته در core i3 با core i5 و core i7
یکی از موارد تفاوت core i3 با core i5 و core i7 ، مربوط به تعداد هسته است. هر چه تعداد هسته در Intel Core بیشتر باشد، یعنی تسک های بیشتری اجرا می شوند؛ این ویژگی برای افرادی مهم است که از لپ تاپ برای وبگردی و تماشای فیلم و اجرای بازی استفاده می کنند. به ویژه اگر در زمینه ادیت فیلم فعالیت دارید، بهتر است دنبال لپ تاپی باشید که پردازنده آن تعداد هسته های بیشتری دارد.
اهمیت مقدار CPU Cacheدر core i3 با core i5 و core i7
برای آشنایی با تفاوت core i3 با core i5 و core i7، باید به مقدار کش پردازنده هم توجه داشته باشید. Cache ذخیره ساز بسیار سریعی است و دیتای مورد استفاده هسته را ذخیره می کند. معمولا پردازندههای رده بالا، حافظه کش بیشتری نسبت به پردازندههای رده پایین و متوسط دارند. مثلا Intel Core i3-10100 دارای ۶ مگابایت کش است و Intel Core i5-11600K ، ۱۲ مگابایت حافظه کش را در اختیار شما قرار می دهد. پردازنده های i5 سرعت کلاک بالاتر و کش بزرگتری دارند؛ به همین دلیل هم سرعت پردازش های تکراری به مراتب بیشتر است. حتی امروزه اینتل در حال تولید و عرضه پردازنده های رده بالاتری با عنوان core i9 است که حافظه کش 16 مگابایتی و بعضا 20 مگابایتی دارند.
بیشتر بخوانید: تشخیص نصب هر دو کارت گرافیک لپ تاپ لنوو
نقش حروف در مقایسه پردازنده های اینتل
در ادامه بررسی تفاوت core i3 با core i5 و core i7 ، به حروفی که مقابل نام این پردازنده ها نوشته می شوند می پردازیم.
سه حرف K و F و T در رده دسکتاپ وجود دارد. حرف K به این معنی است که پردازنده مورد نظر، Unlocked بوده و قابلیت اورکلاک کردن CPU را دارد. این یعنی اگر نیاز به افزایش کارایی سیستم داشته باشید، می توانید سرعت cpu را به صورت دستی افزایش دهید. اگر در انتهای نام پردازنده کامپیوتر حرف F آمده باشد، به این معنی است که سیستم گرافیک مجتمع ندارد و باید از کارت گرافیک در آن استفاده کنید. حرف Tهم نشان می دهد که سرعت کلاک کمتر است و سیستم شما برق کمتری مصرف می کند. در لپ تاپ ها سه حرف G و H و U وجود دارد. حرف G یعنی لپ تاپ دارای چیپ Intel UHD graphics بوده و ضعیف است. حرف H نشان دهنده این است که سیستم از نوع High Performance و رده بالاست. منظور از حرف U در پردازنده هم این است که با یک Ultra Low Voltage طرف هستیم که مصرف باتری آن پایین تر است. نامگذاری پردازنده های نسل نهم اینتل تا نسل ۶ همانند حالت بدون پسوند G در نسل ۱۰ و ۱۱ است: یک رقم نسل، سه رقم SKU و یک یا دو حرف پسوند.